- 4 dl vand
- 1 1/2 dl a 38
- 1 tsk salt
- 50g gær
- 2 spsk olie
- ca 250g hvedemel
- ca 250g durummel
Hjemmelavet pitabrød.
Aftensmadens stod på frikadeller med hjemmelavet pitabrød og creme fraiche dressing, så derfor lavede vi vores eget pitabrød.
Rør gæren ud i vandet, A 38, og salt tilhøjes efterfølgende. Tilsæt olien og lidt af melen, rør grundigt og tilsæt mere og mere mel til du har en sej og klisteret dej.
Mærk selv efter med melen, det kan være du skal bruge lidt mindre eller mere. Gem lidt til bordet når du skal ælte dejen. Stil skålen tilside med et viskestykke og lad dejen hæve i min 30 min til en time gerne mere hvis du har tid. Form 8 store pita brød på en bageplade med bagepapir. Vi brugte kagerullen til at rulle dejen lidt groft ud med.
Stil brødet til hævning i yderligere 15 til 20 min. Pensel dem med æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 – 25 min. Vi spiste pitabrødene med frikadeller, salat, feta og en hjemmelavet creme fraiche dressing som bestod af 1/2 creme fraiche 1/2 A 38 masser af purløg, salt, peber og 1 tsk hvidvineddike. De var også gode dagen efter dog skal de lige have en tur i ovnen igen, for at blive varmet op.