- 1700g nakkefilet
- Færdig marienerert med paprika,chili,peber,koriander, nelliker,spidskommem,salt, sukker, citron og hvidløg.
- 2 løg
- 1 hel fennelke
- 1 lille bund frisk timian
Pulled pork – Den nemme udgave
Vi havde aftalt vi ville lave den berømte pulled pork. Vi gik i kvikly og der stod der et stort skilt PULLED PORK. Perfekt!
Den var marineret og i pakken var der en stege pose med. Så jeg stod tidlig op for at komme i sving. Kl 10, kom svinet i ovnen ved 110 grader i 9 timer. Jeg kom to løg, en fennikel og et lille frisk bundt timian ned til kødet for at tilføje yderligere smag – Det blev perfekt.
Efter de 9 timer tog vi den ud og klippede stegeposen op, kødet blev trukket fra hinanden (der af navnet, “pulled pork” altså “rykket gris”) med 2 gafler, i samme ildfast fad, så vi fik noget af det overskydende kød saft ind i kødet igen. Vi fik kartofler vendt på panden, groft brød, hjemmelavet coleslaw samt syltede agurker. Barbecue sauce til kødet og hvidløgs/chili miracle wip til kartoflerne.
Jeg kalder det selv den nemme udgave da kødet jo var marineret og den skulle i ovnen i en stege pose i kun 9 timer. De andre opskrifter, jeg har læst er det både i ovnen for at forstege den og bagefter yderligere tid på grillen, hvilket kræver lidt mere tid og overvågning. Jeg må nok indrømme, at det gider jeg ikke. 🙂
Hvis i vil prøve den nemme version men stadigvæk vil have noget lækkert og mørt kød, så kan jeg klart anbefale denne version.