- 300g cremefraiche
- 1 dl majonise
- 1 bundt dild
- 1 bundt purløg
- 1 lille karse
- 1/2 bund asparges
- 1/2 tsk salt
- og lidt peber efter smag
- ca. 1 kg karfofler
Hjemmelavet kartoffelsalat med krydderurter
Skrald og kog kartoflerne. Mens de koger blander du dressingen.
Bland cremefraiche, mayonnaise, perløg, dild, karse. Smag til med salt og peber. Kog lidt vand enten i en gryde eller i en elkedel. Hæld det kogene vand udover dine asparges, så får de både en flottere farve samt smagen bliver fremhævet. Skær dem ud i ca. 1 cm og lad dem køle af efterfølgende. Du kan også komme dem ned i kogene vand i 10 sek så hurtig op igen.
Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem ca 4 stykker alt efter hvor store kartoflerne er. Det er vigtigt at kartoflerne er kølet godt.
Bland dressingen, kartofler og asparges sammen og kom det i køleskabet i ca 1 time eller indtil det er koldt. Jeg anbefaler at man laver salaten dagen før servering, da det når at trække mere smag.
PS. Nogle gange tilføjer jeg lidt optøet ærter i blandingen, det giver lidt ekstra smag.