- ca 400 g kyllingefars
- 2 gulerødder
- 1 bund persille
- 3 fårsløg eller 1 alm løg
- 2 æg
- 5 tsk havergryn
- 2 fed hvidløg
- 1 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 tsk timian
- Smør og olie til stegning
Sunde kyllingefrikadeller
Er du træt af de traditionelle frikadeller som er lavet af svinekød? Så kan det klart anbefales at prøve vores kyllingefrikadeller med gulerødder og persille.
Kom gulerødder, løg, hvidløg, persille og æg i foodprocessor til det er hakket fint.
Bland det i kyllingefarsen og tilsæt salt, peber, timian. Tilføj havregryn i dejen til det hele sætter sig og du kan forme farsen nemt. En nem måde at forme frikadellerne på er at tage en spiseske og form dem efterfølgende i håndfladen.
Steg dem i en klat smør med lidt olie, til de er sprøde og gylden brune på alle sider. Vi fik frikadellerne med kartoffelsalat, men de kan faktisk spises med alt. Nogle gange har jeg også tilføjet lidt mandler (hakket) i farsen, det er med til at give det lidt ekstra bid.
Hvis du vil prøve vores frikadeller med svinekød, så findes de her