- 3 pasteuriserede æg
- 200 g flormelis
- 125 g kakao
- 250 g palmin
- 200 g firkantede vanilje kiks
Kiksekage
Hvis du vil lave en kiksekage, der smager som den man fik som barn, så skulle du tage at prøve denne opskrift. Den er rigtig god, men den mætter også godt 😉
Fremgangsmåde
Start med at smelte palminen over svag varme, og lad den afkøle. Imens palminen står til afkøling kan du begynde at piske de første ingredienser sammen.
Du tager de pasteuriserede æg, flormelis og kakao og pisker det godt sammen, der må ikke være klumper.
Når palminen er afkølet, skal palminen og kakaomassen piskes sammen.
For en bageform med et stykke bagepapir. Læg nu en bund med kakaomassen, derefter en bund med kiksene, og sådan fortsætter du skiftevis. Dog skal du altid starte med kakaomassen, og slutte med kakaomassen.
Kiksekagen er nu klar til at blive sat til afkøling i køleskabet, og kan derefter serveres. Kiksekagens kakaomasse skal være stivnet før den er klar til at blive spist. Jeg plejer at lade den stå i en 3-4 timer i køleskabet, før jeg serverer den 🙂
Hvis man ønsker en anden smag til kagen, kan man varierer den ved at tilsætte kaffe eller citron. Man kan også i den ovenstående opskrift, tilføje reven skal fra en usprøjtet appelsin. Og hvis ikke du kan finde de firkantede vanilje kiks, kan du i stedet bruge mariekiks, de skal ikke knuses, men bare brækkes i nogle stykker og blandes i kakaomassen.