- Kalvefilet 1000 gr.
- Frisk rosmarin
- Smør
- 500 gram hvedemel
- 250 gram salt
- 3 æg
- Æggeblomme (pensling)
- Snør
Kalvefilet i saltdej – En smag som du aldrig glemmer!
Det var på tide, at der skulle prøves noget nyt hjemme i vores lille køkken så vi faldt over denne opskrif.
Hvis man udelukkende kigger på billederne kan det virke lidt uoverskueligt, men det er faktisk meget nemt, men det tager dog lidt tid 🙂
Men lad os komme i gang, vi er sultne.
Fremgangsmåde:
Vi starter med at forvarme ovnen til 160 grader. Ta’ din steg og prøv at fjerne lidt af fedtet. Stik efterfølgende nogen dybe huller i kødet (spids kniv). Stik rosmarin kviste nede i hullerne, lav gerne mange huller. Efterfølgende snører du stegen op (Som en roastbeef steg). Krydr det hele med salt og peber og steg det kraftigt hele vejen rundt, men ikke steg det tørt, hellere lidt rød end gennemstegt.
Så skal du lave selve dejen til kødet, her finder du en skål frem og blander mel, salt (250gram) og dine æg. Ælt det hele godt sammen til en dej klump. Tilføj lidt vand, hvis det er for tørt. Fordel ca. 1/3 af dejen ud på bagepapir så det er en smule større end selve stegen og læg stegen oven på dejen.
Rul resten af dejen ud så det er i ca. dobbelt størrelse og smid det hen over stegen. Tryk herefter dejen godt sammen hele vejen rundt så den er godt lukket. Pensel det hele med æg og stil stegen i ovnen i ca. 20min. og ta’ den ud efterfølgende og lad den hvile i ca. 30min.
Skær dejen op i toppen og varm den ca. 5 min i ovnen ved 235 grader. Nu er den klar til servering.
Ps. vil ikke anbefale at spise brødet, det er meget saltet 🙂