4-6 personer Servings ~ 1 hour 45 minutes
  • - 8 æggeblommer pasteuriserede
  • - 200 gr. sukker
  • - 1/2 liter sød mælk
  • - 1/2 liter piskefløde
  • - 200 gram 72 % chokolade
  • - 1 spsk god kakao
  • - After Eight (halv box)
Opskrift:

Chokoladeis med After Eight

Der er flere der har efterspurgt opskrifter på is. Så det var på tide vi gik i gang med dette 🙂 Tror desværre bare det kunne blive en dårlig afhængighed. Er du vimmer det smager godt 😉

Step 1.
Pisk æg og sukker luftigt og hvidt i en skål.

Step 2.
Kog mælk, fløde samt kakao op sammen med chokoladen som er hakket i små stykker.

Chokolade stykker

Chokolade stykker

Step 3
Kom lidt efter lidt det kogende chokolade over i æggemassen mens du pisker.

Chokolade blendet med æggemassen

Chokolade blendet med æggemassen

step 4.
Kom det hele tilbage i gryden i varm det op til 85 grader igen mens du røre. Jeg brugte et stege termometer. Måske ikke helt så prof men det virker. Køl massen ned og kom den i ismaskinen efterfølgende. Hak After Eight groft og kom det i efter 10 min nedkøling.

Afkøling af ismassen

Afkøling af ismassen

OBS: Opskriften kan sagtens laves uden en ismaskine – Fyld isen på en form og put den i fryseren, de første 4 timer skal isen gennem røres hver ½ time for at undgå at isen krystallisere.