10 Servings ~ 1 hour 30 minutes
  • 250 g. fars
  • 150 g. skinke skåret i tern
  • 2 dl. fløde
  • 200 g. champignon
  • 50 g. groft hakkede nødder
  • 2 æg
  • 1 lille peberfrugt i tern eller- 10-12 grønne oliven i halve stykker
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • ½ tsk timian
  • salt og peber
  • 100-150 g. bacon til foring af form
  • 1 gul chili (kan undlades)
Opskrift:

Hjemmelavet Pate

Det er faktisk rigtig nemt at lave pate, men det tager bare lidt lang tid, da alle ingredienserne skal skæres i tern. (undtagen baconen)

Nødderne skal hakkes groft

Nødderne skal hakkes groft

Når du har skåret alle ingredienserne i tern, blander du ingredienserne sammen med farsen.
IMG_2693

Ingredienserne bliver klargjort

Ingredienserne bliver klargjort

Rørt/pisk godt med en håndmixer, så det bliver godt blandet sammen. Når du har rørt det godt, fordeler du farsen ud i nogle forme, som du har foret godt med bacon inden.

Nu er farsen til din pate klar til at blive rørt

Nu er farsen til din pate klar til at blive rørt

Når farsen er fordelt ud i formene, lægger du bacon oven på også, så farsen er dækket til af bacon. Så skal den faktisk kun bage i ovnen ved 200 g. i 1 time ca.

Pate´en er ved at være klar til at komme i ovnen

Pate´en er ved at være klar til at komme i ovnen

Hæld fedtet fra når den er færdig bagt.
Denne pate smager super godt, kold som varm. På rugbrød og uden rugbrød. Det er virkelig noget af det bedste jeg kan få, og vi laver den altid når jeg er nede ved min mor 🙂

Den færdige pate, klar til at blive spist :)

Den færdige pate, klar til at blive spist 🙂