- 250 g. fars
- 150 g. skinke skåret i tern
- 2 dl. fløde
- 200 g. champignon
- 50 g. groft hakkede nødder
- 2 æg
- 1 lille peberfrugt i tern eller- 10-12 grønne oliven i halve stykker
- 1-2 fed knust hvidløg
- ½ tsk timian
- salt og peber
- 100-150 g. bacon til foring af form
- 1 gul chili (kan undlades)
Hjemmelavet Pate
Det er faktisk rigtig nemt at lave pate, men det tager bare lidt lang tid, da alle ingredienserne skal skæres i tern. (undtagen baconen)
Når du har skåret alle ingredienserne i tern, blander du ingredienserne sammen med farsen.
Rørt/pisk godt med en håndmixer, så det bliver godt blandet sammen. Når du har rørt det godt, fordeler du farsen ud i nogle forme, som du har foret godt med bacon inden.
Når farsen er fordelt ud i formene, lægger du bacon oven på også, så farsen er dækket til af bacon. Så skal den faktisk kun bage i ovnen ved 200 g. i 1 time ca.
Hæld fedtet fra når den er færdig bagt.
Denne pate smager super godt, kold som varm. På rugbrød og uden rugbrød. Det er virkelig noget af det bedste jeg kan få, og vi laver den altid når jeg er nede ved min mor 🙂