- 1200g hvedemel
- 300 g smør
- 2 pakker gær
- 4 æg
- 5 dl mælk
- 2 spk sukker
- 2 tsk salt
- 1 æg til pensling
Store boller
Denne opskrift er altid et hit og du kan bruge dejen til kanelsnegle eller brunsviger. Her er 7 simple steps til vellykkede boller 🙂
1. Smelt smørret i en gryde.
2. Lun mælken i en anden gryde og opløs gæren i mælken.
3. Kom mel, sukker og salt i en stor skål, efterfølgende tilføjer du det smeltede smør samt mælk/gær blandingen
4. Tilføj nu æggene og ælt det hele rigtig godt sammen.
5. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
6. Form bollerne og stil dem til efter hævning i yderligere 20 min.
7. Pensel dem med æg og bag dem i ca 15 – 20 min i ovnen på 200gr.
Tror de skal prøves med chokolade stykker i næste gang 🙂