3-4 personer Servings ~ 1 hour
  • 4 kyllingfilet
  • 1 bøtte frisk basilikum
  • 4dl hønseboullion/fond
  • 1 pore
  • 2 gulerødder
  • 1 selleri
  • 1 fennikel
  • ca 50g hvidkål/spidskål
  • 15g smør/1 spsk. olie
  • 1/2 bakke spinatlade
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 2 tsk majsstivelse
  • salt og peber
  • evt lidt citronsaft
  • Tilbehør : ris
Opskrift:

Kyllingefilet med cremefraiche sauce

Dejlig let ret med dampet kylling og sprøde grøntsager. Cremefraichen giver en fin syrlig smag.

Bring bouillonen i kog i en stor gryde. Læg kødet i og damp det under låg ved svag varme i 20 min. Sluk, og lad det trække i 10 min.

Skær alle grøntsager ud. Hak spinaten og basilikum groft. Svits de hårde grøntsager først på en pande  (gulerod, kål)  derefter selleri, fennikel og porre – Svits det yderligere 2-3 min . Tag kyllingen op og hæld suppen over grøntsagerne og lad det småkoge i 4 -5 min grøntsagerne. obs: skal stadig have bid.

Tilføj cremefraichen sammen med majsstivelse. Kog det op igen i 2 min. Kom spinat og basilikum i, og smag til med salt og peber og lidt citron saft og læg kyllingerne i retten.

Tips: Nå kyllingen bliver dampet i bouillonen kunne man tilføje hvidvin, dog skal man nok passe på med citronsaften da hvidvinen også  er syrlig. Næste gang skal jeg helt klart prøve det med hvidvin.

Kyllingefilet med cremefraiche sauce - Prøv denne lækre opskrift som er nemt at lave og smager rigtig godt. Retten har masser af vitaminer og er sund

Kylling i gryden

Kyllingefilet med cremefraiche sauce - Prøv denne lækre opskrift som er nemt at lave og smager rigtig godt. Retten har masser af vitaminer og er sund

Hakket grønt

Kyllingefilet med cremefraiche sauce - Prøv denne lækre opskrift som er nemt at lave og smager rigtig godt. Retten har masser af vitaminer og er sund

Lækker sund kylling

Hvis du er glad for kylling bør du se disse opskrifter Kyllingeboller i karry samt citron kylling 🙂