4-6 Servings ~ 1 hour
  • 500 - 600g hvedemel
  • 150g smør
  • 1 pak gær
  • 2 æg
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Fyld:
  • 160g smør
  • 160g brun farin
  • 4 spsk sirup
Opskrift:

Efter flere henvendelser har vi endelig fået lavet vores version af brunsviger, samt fået taget nogen billeder. For nogen dage siden lavede jeg store hjemmelavede boller og der nævnte jeg, at man kunne bruge samme opskrift til brunsviger og kanelsnegle. Så her kommer den igen 🙂

Jeg brugte det største ildfast fad jeg havde, ( 25cm x 30cm) men jeg havde ønsket jeg havde et som var større, da dejen blev temmelig høj – Dog blev den stadig dejlig svampet. Vi anbefaler et større fad, hvis man ønsker kagen skal være mere flad. Eller man kan vælge to fade.

Sådan gør du:

* Start med at smelte smøren. Kom mælken i og lun det med. Opløs gæren i gryden med det lune mælk og smør.
* Kom mel, sukker og salt i en skål og tilføj gær blandingen og rør rundt.
* Tilføj æggene. rør det hele godt sammen – dejen skal klister lidt ( tilføj evt. lidt mere mel, hvis den klister for meget )
* Smør dit valgte fad med lidt smør og kom bagepapir i. Lad dejen hæve i formen i 20 – 3o min. Imens forbereder du fyldet.

Dejen skal hæve

Dejen skal hæve

Dejen er hævet

Dejen er hævet

Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde. Nå dejen er færdig med at hæve, presser du den ud i formen med fingrene. Derefter laver du huller i dejen med dine fingre eller enden af en gryde ske. Jo flere huller jo bedre. Kom derefter fyldet på og lad dejen hæve yderligere 20 min.

Dejen er presset ud

Dejen er presset ud

Tilføj fyldet

Tilføj fyldet

Bag kagen i 12-15 min på 200grader. Man kan evt tilføje lidt kanel i fyldet, det giver lige det sidste.

Brunsvigeren er færdig

Brunsvigeren er færdig

Brungsviger - Mums

Brunsviger – Mums