- Medister
- Salt
- Peber
- Margarine
- Fløde
- Vand
- Kulør
- Mel
Nu nærmer vi os jo snart julen, så derfor syntes vi det ville være meget passende at lave denne opskrift, da mange jo får medister juleaften.
Min mor har lært mig at lave det, og det er hun altså virkelig god til!
Start med at sætte noget vand over til kogning, og tilsæt derefter medisteren, lad den koge i 15 min. Når den har kogt 15 min. tager du den af varmen.
I mellemtiden har du varmet en pande op med smør på, og her skal medisteren over (Husk at gemme vandet du koger den i!). Når den er kommet over på panden, tager du lige en gaffel og prikker hul i den flere steder, så vandet kommer ud. Krydr den med salt og peber og steg den godt, så den er fint brun på begge sider. Tag den af og lig den til side.
Hvis du vil lave en sovs direkte på panden, starter du med at komme ca. 100g margarine og lader det smelte, så kommer du et par skefulder mel på panden og rører det ud i fedtstoffet. Herefter tilsætter du lidt fløde og smager til med salt og peber indtil sovsen har den konsistens og ikke mindst ønskede smag. Til sidst tilsætter du kulør så du får en flot brun sovs. 🙂 Laver du et i gryde så skal du have alt indholdet fra panden over i en gryde også bruger du bare instruktionen herover på samme måde.
Server evt. med kartofler – Det høre jo til!
Husk også vores lækre flæskesteg – Se den her!