- 4 æg
- 1 dl fløde
- 1 dl mælk
- salt og peber
- 1 løg
- 3-4 skiver knoldselleri
- 6-7 champignon
- Tilbehør:
- 1 pakke bacon
- 1 kop frosne ærter
- 1 bundt purløg
- rugbrød
Æggekage med knoldselleri og fløde
I dag skal vi lave en lækker æggekage. Start med at skære alle grøntsagerne fint og svits først knoldselleri på en pande i ca. 1 min og tilføj løg og tilsidst champion. Når det er svitset kommer du det i en skål og det stilles til side.
På samme pande steger du bacon sprødt og mens det steger skal æggene piskes sammen med fløde, mælk, salt og peber. Når bacon er stegt sprødt skal det også stilles til side.
På samme pande kommer du grøntsagerne tilbage på og hæld så æggemassen over grøntsagerne. Til at starte med må det godt være ved høj varme. Rør i det et par gange og skru derefter ned for varmen. Sæt evt. et låg over panden og lad æggekagen stå og små simre i ca. 10- 15 min. Derefter skal hele kagen vendes og igen skruer du op for varmen. Giv den et par minutter – Så er æggekagen færdig.
Pynt æggekagen med ærter og purlæg. Spis den med sprødt bacon og ristet rugbrød. Tip: æggekagen smager også godt kold.
Vi har tidligere lavet andre versioner af en god æggekage. Hvis du vil prøve version med tomat, basilikum og ost skal du blot trykke dig ind her
Eller prøv vores neutrale version som er med bacon og purløg – Tryk dig ind her