- Dej:
- 250g margerine
- 200g sukker
- 4 æggeblommer
- 150g mel
- 2 dl. mælk
- 3 tsk bagepulver
- Topping:
- 4 æggehvider
- 300g sukker
- 2 tsk vaniliesukker
- Crem:
- 3 dl fløde
- 3dl cremfraiche
- sukker/vanilie efter behag
- Og frisk frugt efter årstid
Sommerkage / Marengs
Denne kage score altid mange point ved dine gæster. Start med at finde to skåle frem en til æggeblommer / dejen og en til æggehvider/topping . Del æggene hvider i en og blommerne i en. Stil æggehviderne til side. Smelt margarinen og herefter piskes det sammen med sukker og æggeblommerne og derefter mælk, mel og bagepulver.
Fordel dejen i en bagepapir beklædt bradepande eller hvad du nu føler for. Start med at bage kagen i 10 min ved 180 grader. Mens den bager de 10 min skal toppingen laves. Pisk æggehvider helt stive så du kan vende skålen på hovedet. Så fuld power på elpiskeren. Derefter pisker du sukker og vanilje sukker i.
Tag kagen ud og fordel toppingen på den varme ubagte kage. Ind med kagen igen og bag yderligere 30 min ved 180 grader. Lad kagen køle af og fordel cremen som består af halv fløde og cremefraiche. Jeg bruger 38 % fløde og 18 % cremefraiche 0g ca 1 sps sukker og 1 tsk vanillesukker.
Pynt med frisk frugt, om sommeren bruger jeg jordbær,hindbær og blåbær. Uden for bær sæson har jeg brugt kiwi, banan og æble. Den er nu bedst med bær på syndes jeg . Kagen kan også godt bages dagen før man skal bruge den. Også pynt med crem og frugt.