- 100g mandler
- 100g mørk chokolade 70%
- 3 æggehvider
- 180g flormelis
- 1 1/2 d fiskefløde
Makroner med chokoladecreme
Makroner med chokoladecrem. En lille hurtig dessert til kaffen. Jeg starter med at lave cremen da den skal køle ned i køleskabet. Bræk halvdelen af chokoladen i en skål 0g. Varm fløden op til kogepunktet og hæld fløden over chokoladen pisk let til den en blank masse, stil den så på køl.
Mal mandlerne i en blender til mandelmel. Hæld det i en skål. Mal det sidste af chokoladen 0g i blenderen også. Bland mandelmel, chokoladen og flormelis i en skål rør godt. Derefter pisker du æggehvider stive og vender æggehvider meget let i mandel, chokoladen og flormelissen. Sæt makronerne på en bageplade ca. 5 cm. Mine blev lidt større dog betyder det ikke noget.
Bag dem i ovnen på 180 grader i 10-12 min. Lad dem køle af inden du fjerner dem fra bagepapiret ellers går de i stykker. Tag den afkølede crem ud af køleskabet og pisk den let til den er cremet og tyk og derefter skal makronerne bare samles.
Kom chokoladecremen imellem to makroner. Og stil dem et køligt sted – Dog ikke i køleskabet så bliver de bløde!