6 Servings ~ 40 minutes
  • 1 kg Jordskokker
  • 60 gr. Smør
  • 2 L. hønsebouillon
  • 2,5 dl Piskefløde
  • Salt og peber
  • 250 gr. Bacon
  • 2 stk. Toast brød
  • 1.5 dl Oliven olie
  • 3 skalotteløg
Opskrift:

Cremet Jordskokke suppe med bacon knas og brødcroutoner

Cremet Jordskokke suppe med bacon knas og brødcroutoner – En ret dine gæster vil huske dig for.

Start med at hakke jordskokkene i lige store stykker.
Skalotteløg hakkes i grove stykker og steges i en gryde, med smør.
Når de er klare i farven, tilføjes de hakkede jordskokker i gryden, sammen med hønsebouillon.

De skrallede jordskokker

De skrallede jordskokker

Mens dette koger, skær toast brødet, ud i små firkanter (Undgå at benytte skorpen)
Varm en pande op og tilsæt olivenolie samt godt med salt. Sørg for at have medium varme på. Bliver varmen for intens brænder de nemt på (Det er sket før :))
Når de er brune og sprøde, er de klar.

Brødcroutoner til cremet jordskokke suppe

Brødcroutoner til cremet jordskokke suppe

Steg herefter bacon på en pande, indtil det er så sprødt at det nemt kan knuses så vi har “Bacon knas”.

Tilbage til gryden … jordskokkene skal være bløde, mærk efter med en gaffel. Alt efter hvor god en gryde og komfur du bruger, er det ca. 20-25 minutter vi snakker om.
Når jordskokkene er bløde, tilsættes piskefløden og herefter koges suppen igennem i et par minutter.

Held suppen på en blender, og kør den indtil den har en blød konsistens. Smag herefter til med salt og peber.

Suppen er klar, server på en flot tallerken, drys den med bacon og tilsæt lidt brød croutoner. Pynt evt. med lidt persille.

Denne suppe må du ikke snyde dig for, kalorielet er den ikke men virkelig velsmagende og nem at lave.

Jeg synes Cremet Jordskokke suppe fint egner sig til forret eller også som en selvstændig hovedret.

Hyggelig stemning med jordskokke suppe :)

Hyggelig stemning med jordskokke suppe 🙂