2-4 Servings ~ 20 minutes
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • 100g friske ærter
  • 200 g frosne ærter
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 lille bund mynte
  • 100 g græsk yoghurt 10 %
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • laks, citron, olie, kartofler, oliven og mynte til pynt
Opskrift:

Så er der sundt mad på menuen. Vi har snart ferie og min kæreste og jeg vil godt tabe os lidt, men nu må vi se hvor længe den sunde livsstil holder 🙂
Her kommer opskriften på dagens aftensmad.

Ærte-mynte-pure.
Hak skalotteløg og hvidløg, steg det i olie i en gryde i et par minutter. Hæld hvidvin over de hakkede løg og lad det små koge i 5 minutter. Hæld de friske ærter i gryden og lad det simre i 8 min kom derefter de frosne ærter i som inden er skyllet i varm vand. Kog det yderligere i  2 min til ærterne er bløde. Lad ærteblandingen køle af. Blend ærteblandingen sammen med mynte og hvidvinseddike med en stagblender. Rør pureen sammen med yoghurt i en skål og smag det til med salt og peber og pynt det med mynteblade (friske).

Vi fik ærte-mynte-pureen sammen med laks med citron som blev bagt i ovnen i 20 min på 200 grader samt kartofler i ovnen i ca. 45 min – Dejlig nem ret med masser af smag.

Ps. Vil anbefale 300gram friske ærter, men vi havde desværre ikke nok.

Her ser de friske ærter

Her ser de friske ærter

Ærter og løg i hvidvin

Ærter og løg i hvidvin

Blend ærter og mynte sammen med stavblender

Blend ærter og mynte sammen med stavblender

Ærte-mynte-pure med græsk yoghurt

Ærte-mynte-pure med græsk yoghurt

Ærte.mynte.pure med laks, kartofler og oliven

Ærte.mynte.pure med laks, kartofler og oliven