4 Servings ~ 50 minutes
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 3 rødløg i skiver
  • 2 chilli i tynde skiver uden kern
  • 3 fed knust hvidløg
  • 250 gram økologike abrikoser (De har mere smag)
  • 100 gram frisk babyspinat
  • 1 kanelstang
  • 1 teske kardemomme
  • Salt
  • Peber
  • Lidt hvedemel
  • 1 halv liter kyllingefond, evt bouillontern
  • Ris
Opskrift:

Afrikansk kyllingegryde

Er du klar til en anderledes ret så prøv kræfter med Afrikansk kyllingegryde.

Vend kyllingestykkerne i mel, og brun dem i en gryde i olie og margarine.
Tag dem op når de er brunede af.
Derefter svitses løg, hvidløg, chili, kardemomme og kanel i gryden, læg derefter kyllingestykkerne tilbage i gryden og hæld, fond (bouillon) over og lad det simre i 20 min. under låg, mens risene koger.
Tilsæt abrikos og lad det simre videre i 5 min.
Tilsæt babyspinat lige før serveringen af den afrikanske kyllingegryde.

Personligt synes jeg det er en rigtig lækker ret, og ikke lige noget man får hver dag. Afstemningen mellem løg, hvidløg, chili, kardemomme samt kanelen, giver en helt speciel smag. Udover det er der et sødt pift fra abrikoserne der er benyttet.

Velbekomme!