- 1 stk. andebryst 300 g
- Lidt olivenolie
- Salt
- Peber
Noget af det bedste ved julen er for mig når den står på andesteg – Resten af året kan jeg godt nøjes med at få andebryst stegt på panden – For det kan nemlig også blive rigtigt lækkert!
Det er faktisk ret simpelt, at steget det perfekte andebryst på panden.
Jeg starter med at skære det “værste” af fedtet af – Altså kun den kant der stikker udover anden, ellers kan det godt være lidt svært at få stegt det hele sprødt.
Når andebrystet er pudset af snitter du fedtet i tern som du kender det fra en oksefilet f.eks. Giv det herefter salt / peber på begge sider.
Varm din pande op til lidt over mellem styrke og lig herefter brystet på kødsiden først – Lad det stege i ca. 8 minutter, herefter vender du det og steger på fedt siden i 8 minutter.
Mens du steger så sørg for at vende kødet rundt så det på skift ligger op af den ene side af panden – På denne måde sørger du for at fedtet i siden på andebrystet også bliver sprødt og lækkert.
Når det har stegt de 2 gange 8 minutter tager du det af og lader det hvile små 10 minutter – Nu er det klar til at blive skåret og kødet skulle gerne have en flot rosa farve, have en dejlig smag og være saftigt.
Er du den heldige ejer af en sous vide skal et andebryst have 2 timer ved 58 grader – Herefter skal det hurtigt på en varm pande på fedt siden for at få sværdet til at blive sprødt.