4 personer Servings ~ 2 hours 30 minutes
  • Økologisk And - 4kg
  • 3 æbler
  • 1 stor håndfuld svesker
  • Salt
  • Peber
Opskrift:

Så er der snart Jul og der skal en and på bordet

Så er der snart jul og som traditionen er i Danmark så skal der en god Andesteg på bordet med det hele. Hjemme hos os elsker vi And, faktisk mere end en god flæskesteg 🙂
Men vi har tyvstartet lidt og valgte at spise en and allerede for nogen dage siden, så her kommer vores opskrift på en god Andesteg. Det er utroligt nemt at lave en god steg, det kræver blot nogen timer i ovnen.

Fremgangsmåde for andesteg:

1. Start med at skylle og rense din And og fjern evt. fjer rester
2. Gnid den godt med salt og peber udvendt og prøv og se om du kan gnide lidt indvendigt.
3. Fyld din and helt op med æbler og svesker og sy den sammen med snor eller stik nogen madpinde igennem
4. Placere din and på en rist med en bradepande under med lidt vand, så alt saften fra anden falder ned – Dette skal bruges til Andesauce efterfølgende.
5. Forvarm din ovn p 175grader og steg anden i ca. 2,5 time – Anden er klar til spisning, når lårene sidder løst.

Vi spiste vores And med rødkål, kartofler samt søde kartofler 🙂

Vi er ved at gøre anden klar

Vi er ved at gøre anden klar

Anden er fyldt med svekser og æbler

Anden er fyldt med sveskser og æbler

Vores and er nu klar - 2,5 time i ovnen

Vores and er nu klar – 2,5 time i ovnen

Husk også vores andre opskrifter på julemad såsom stegt medister & flæskesteg. 🙂