- 230g sukker
- 180g blødt smør
- 3 æggeblommer
- 30g marcipan
- 175g mælk
- 275g mel
- 1 lille tsk bagepulver
- 40- 50 g hvid chokolade
- 1/2 glas hindbær syltetøj
- 3 æggehvider
- 150g sukker
- + sukker til drys på toppen
Bedstefars skæg
Luksus udgaven af bedstefars skæg. Jeg burde nok finde på et andet navn til kagen, det fortjener den. Den fede bund med hvid chokolade den syrelige hindbærsyltetøj og den luftige marengs, giver den perfekte smag – Jamen hallo det bliver bare ikke bedre 🙂 Hvis i har et godt navn så lad mig endelig hører. “Hvid chokolade drøm” måske, eller luftig kage drøm. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne kage.
Start med at piske sukker og smør sammen pisk derefter æggeblommerne i og tilsidst marcipanen. Hak chokoladen groft og vend det i lidt mel. Pisk mel, bagepulver og mælk skiftevis i dejen. Vend tilsidst chokoladen i dejen. Kom dejen i en spring form (28 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag den i en forvarmet ovnen på 200 grader i 25- 30 min. Mens kagen bager skal æggehvider og sukker piskes stive. Kom sukkeret i lidt efter lidt mens du pisker kraftigt. Pisk til en glat og fast marengs. Når kagen er bagt færdig kommet der et lag syltetøj på og tilsidst marengsen, kagen bages yderligere 15 min indtil marengsen er gylden. Marengsen løsnes rundt i kanten mens den stadigvæk er lidt varm, for ellers falder det lidt sammen når den er kølet af. Når kagen er kølet ned, så er der serveret kage. Mums.