- 500 g. svinekød
- 1 tsk salt
- 1 1/2 tsk peber
- 1 løg
- 1 æg
- 1 spsk mel
- Løvstikke
- Karry
- 20g smør
- 2 1/2 spsk mel
- 2 tsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 1 Chayenne peber
- 1/2 estragon
- 2 tsk salt
- 6 dl kogevand fra kødbollerne
- Tilbehør
- Ris
Boller i karry med Chayenne peber
Fars :
Rør det hakkede kød med salt peber løg og æg og rør det sammen. Rør melet i og ælt det godt. Herefter bringer du vandet i kog med salt og 5 stilke løvstikke. Jeg valgte for første gang at benytte løvstikke og det gav en super god smag til hele retten. Når er vandet er begyndt at koge så skal man forme bollerne og smide dem i det kogende vand. Man kan vælge at tage tid ( ca. 8 min ) eller når bollerne flyder ovenpå så er bollerne færdige. (Ta’ bollerne op og gem vandet)
Karrysovs
Smelt smøren i en gryde og tilsæt melen og rør kraftigt rundt ( Det vil være en god ide at fjerne gryden fra plusset ). Tilsæt vandet fra bollerne lidt efter lidt mens du stadigvæk røre godt rundt, du tilsætter vandet indtil sovsen har den rette konsistens. herefter tilsætter de diverse krydderier ( karry, gurkemeje, chayenne peber, estragon, salt ) og hvis du kan lide stærkt mad som jeg, er det en god ide at bruge Chayenne peber, ellers kan alm. peber også benyttes. Smag på soven og ret til hvis den ikke er kraftig nok.
Du smider bollerne i soven og lader den simre i 10-15 min og retten er klar til spisning. Kog risene efter anvisning på pakken.
Hvis du er glad for gryderetter så prøv endelig vores persiske ret