5-6 Servings ~ 1 hour 10 minutes
  • 1000g svinekød
  • 2-3 løg
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • 2-3 spsk mel
  • 3 tsk sellerisalt eller alm salt
  • 1 tsk peber
  • 1 1/2 l vand
  • 2 stk grøntsags bouillon
  • sauce
  • 1 knold selleri
  • 1 lille fløde
  • 3 tsk selleri salt
  • 30g smør
  • 4 spsk mel
  • ris
Opskrift:

Boller i selleri

Boller i selleri er et godt alternativ til boller i karry, og hvis man køber ekstra kød kan man lave bollerne og gemme halvdelen til boller i karry. Man kan spare rigtig mange penge i sit madbudget ved at tænke et par dage frem.

Start med at sætte en gryde over med vand ca. 1 1/2 l – kom bouillon i og lad det komme op og koge. I mens kommer du farsen i en skål, riv løgene og kom det i farsen sammen med æg, mælk. Tilføj mel lidt efter lidt indtil farsen er nem at forme til små runde bolde og tilføj herefter sellerisalt, peber i farsen.

kødfars til boller i selleri

kødfars til boller i selleri

Nå vandet koger former du bollerne og kommer dem ned i det kogene vand. Kom ikke for mange i af gangen. De skal koge ca 10 min. Tag en bolle op og tjek efter om den er gennem kogt.  HUSK vandet som du har kogt bollerne i skal du gemme!

Bollerne koger i vandet

Bollerne koger i vandet

Nå du har kogt alle bollerne stiller du dem tilside også skal du i gang med selleri sovsen start med at skrælle og skære sellerien i tern. Kog dem i vandet som du kogte bollerne i og tilsæt evt. 1/2 liter vand yderligere, Kog sellerien indtil de er møre. Tag dem op af vandet. (HUSK at gemme vandet).

Selleri står klar til kogning

Selleri står klar til kogning

Tag en ny stor gryde smelt noget smør og kom mel i ligesom nå du vil lave en opbagt sovs. Kom vandet i lidt efter lidt og pisk samtidig. Tilføj herefter fløde, pisk og varm det godt igennem til du føler det har den rigtige kondistens. Smag det til med sellerisalt og evt. hvid peber. Kom bollerne og sellerien over i sovsen og varm det hele igennem også er der spise tid. Vi fik boller i selleri sammen med ris.

Opbagt sovs til retten

Opbagt sovs til retten

Retten er snart klar

Retten er snart klar

Min brors kommentar,  jeg tror faktisk jeg fortrækker boller i selleri fremfor boller i karry….. 🙂