- 125g smør
- 2 1/2 dl mælk
- 50 g gær
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 500 - 525 g mel
- Remonce:
- 100g blødt smør
- 100g brun farin
- 1 tsk kanel
- 1 æg til pensling
Brunsviger boller
Start med at smelte smør i en gryde. Når det er smeltet hælder du det over i en skål og tilsætter sukker, salt og æg og pisker det sammen. Lun mælken og opløs gæren heri. Når det er opløst kommer du det over i skålen sammen med de andre ting, rør det sammen og tilsæt til sidst 500 g mel. Gem de sidste 25 g til bordet eller hvis den klister for meget.
Rør det hele sammen og når det begynder at sætte sig er det klør 5 du skal bruge, for så skal der æltes i 5 min på bordet. Husk dejen skal være klistret og det må gerne klistre lidt på bordet.
Stil dejen til hævning i ca. 40 minutter, så den bliver dobbelt størrelse. Mens dejen hæver laves remoncen som er blødt smør og brun farin som røres sammen. Når dejen er hævet færdig, laves bollerne. Tryk et hul i hver bolle som i en fuglerede. Tilføj 1 tsk remonce i hver bolle og tryk bollen lidt sammen om remoncen.
Pisk et æg og pensel bollen og drys tilsidst med kanel. Bag bollerne i en forvarmet ovn 200g i 10- 15 min -og så er der serveret.
Man kan sagtens spise to hver 🙂