- 100 gr hvid chokolade
- 100 gr mørk chokolade (70% kakao)
- 1 dl kold kaffe (Stærk)
- 2 pasteuriserede æggeblommer.
- ½ l piskefløde
- 30 g mandler
- 10 g smør
- 1 appelsin
Fremgangsmåde for Chokolademousse med hvid og mørk chokolade.
Denne opskrift kan både bruges til at lave en ren chokolademousse, eller min yndlings en blandet hvor der både er en del med lys chokolade og en med mørk. Jeg synes det giver denne dessert et ekstra pift, og flot ser det i hvert fald ud.
Jeg bruger altid Lindt 70% chokolade, som man kan få i de fleste supermarkeder.
Det næste trin skal gentages for hver smagsvariant du ønsker at lave chokolademoussen med. Så husk at du kun skal bruge det ½ af den angivet mængde, så der er til de 2 slags.
Chokoladen smeltes i et vandfad, man kan med fordel hakke den eller brække den over i mindre stykker, for at nedsætte tiden det tager at smelte chokoladen. Ligeledes afkøles chokoladen også hurtigere, hvis man holder temperaturen lavere.
Tag skålen op af vandbadet og pisk nu kaffen samt æggeblommerne i chokoladen. Vær opmærksom på, at 1 dl kaffe (efter styrke) kan være for meget, så prøv at smag det til.
Fløden piskes herefter stiv mens chokolademassen køles af, når massen er helt kølet ned vendes den stive fløde sammen med massen.
Herefter anretter du det i portionsglas / skåle også skal det blot på køl.
Når det skal serveres skal mandlerne skoldes og smuttes og efterfølgende steger du den på en pande med smør. Når de er flotte gyldne og brune hakker du dem og drysser over chokolademoussen.
Tilsæt et par appelsin filletter og server straks.
Jeg håber du vil nyde denne chokolademousse med hvid og mørk chokolade. Kender du andre lækre måder at lave denne dessert på så smid en kommentar.