- 150 g. smeltet smør
- 200 g. rørsukker
- 3 æg
- 1tsk. bagepulver
- 200 g. hvedemel
- skal af 1 1/2 økologisk citron
- saft fra 1 1/2 citroner
- Glasur
- 375-400 g. flormelis
- 20 g. smør
- 1-2 spsk. kogende vand
- saft af 1 citron
Citron muffins med glasur
Sådan laves Citron muffins med glasur.
Smelt smøren og rør den sammen med rørsukkerne, de 3 æg tilsættes et af gangen, og røres godt ud. Hvedemelen og bagepulveret sigtes sammen med massen, og det røres godt sammen. Derefter hælder du den pressede citron saft ned i dejen , sammen med den revne citron skal, og vender dejen. (Ikke røre)
Nu er dejen klar til at blive fordelt i nogle muffinforme, og sat i en 180 graders forvarmet oven i 30-35 min.
Lad dine citron muffins afkøle inden du pynter dem med glasur.
Glasur
Rør blødt smør og flormelis sammen, tilsæt 1-2 spsk. kogt vand, citronsaft og gul frugtfarve, så det får en flot frisk farve 🙂 Rør det godt sammen, og når dine citron muffins er afkølet, lægger du glasuren oven på.
Tag evt. glasuren og fyld den i en frysepose, klip et lille hul i det ene hjørne, og tryk forsigtigt glasuren ud over dine muffins.
Du kan pynte med lidt citron skal, eller disse flotte spiselige blomster 😉