60 stk. Servings ~ 1 hour
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk. citron saft
  • Kornene af 1 vaniljestang
  • 125 g flormelis
  • Skallen af 1½ citron
  • 225 g blødt smør
Opskrift:

Citronspecier med lemon curd

Prøv disse lækre småkager, de smager himmelske og bliver ofte bagt herhjemme. De er lette at bage og kræver ikke lang tid. Vi bager altid dobbelt potion da de ryger så hurtigt 😉

Citronen rives

Citronen rives- Rigtig nem måde at gøre det på

Man starter med at skrabe kornene fra en vaniljestang ud, og blande dem i flormelissen. En citron rives fint hvorefter den også blandes i flormelissen sammen med hvedemelet. Smørret skal æltes i de tørre ingredienser, til det får en ensartet masse. Når det er æltet godt tilsætter du én spsk. citron saft. Lav evt. en lille lomme i dejen, som er vist på billedet nedenunder. 🙂

Citronspecier- Lomme til citronsaften

Citronspecier- Lomme til citronsaften

 

Dejen skal rulles ud til en pølse, og lægges på køl i en halv til 1 hel time. Når den har stået på køl tiden ud, skæres pølsen ud i skiver, og læg dem på en bageplade (med bagepapir under selvfølgelig 🙂

Citronspecier- Klar til at blive skåret

Citronspecier- Klar til at blive skåret

Citronspecier klar til ovnen

Citronspecier klar til ovnen

 

Småkagerne skal bages i midten af ovnen ved 180 grader i ca 15 min. til de er let gyldne.
Når vi får citronspecier, smører vi altid et godt lag lemon curd på, det smager fantastisk 🙂

Citronspecier med lemon curd

Citronspecier med lemon curd