- Cupcakes:
- 2 æg
- 110 g blødt smør
- 2 spsk sødmælk
- 110 g sukker
- 110 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- Citron creme:
- 50 g blødt smør
- 230 g flormelis ca. smag til undervejs
- 100 g naturel flødeost
- 1½ tsk revet citronskal
- 1 tsk citron saft
Cupcakes med citron creme
Hvis du er til cupcakes kunne disse meget muligt være noget for dig. Det gode ved denne cupcake dej er at du kan pynte med stort set den creme, frosing, icing eller glasur du vil, da selve dejen ikke har den mest markante smag.
Du starter med at piske den bløde smør og sukker til en luftig og blød “creme”. Derefter tilsætter du et æg af gangen imens du pisker. Hvedemel og bagepulver sigtes sammen ned oven i smør blandingen. Tilsæt mælken og rør til dejen er ensartet. Når dejen er pisket/rørt godt sammen, fordeler du den i 10 små forme. Det er en god ide at at anbringe de 10 små forme i en metal muffinform (som vist på billedet), da de ellers hurtigt kan komme til at flyde ud. 🙂
Cupcakesne skal bage i en forvarmet ovn på 180 g. i ca 12 min. eller indtil de er færdige. Hvis du er i tvivl så stik en trætandstik i, og hvis der ikke sidder dej tilbage på tandstikken, så er de færdige.
Lad dem køle af inden du sprøjter creme ovenpå.
Citron cremen er super nem at lave, du starter med at piske citronskal, smør, og flødeost sammen til massen er luftig. Flormelisen tilsættes af to omgange, imens du røre/pisker. Når flormelisen er rørt ud så massen er ensartet, tilsætter du en tsk citron saft. Det er en god ide at smage cremen til inden du putter den på dine cupcakes, så den smager lige nøjagtigt som du gerne vil have den. Når cupcakesne er afkølede sprøjter du cremen ud på dem. Du kan også vælge bare at smøre cremen på. Hvis du ikke syntes cremen er fast nok, er det en god ide at stille cremen i køleskabet inden du bruger den.
Hvis ikke du er til creme, kan du også bare pynte dine cupcakes med glasur. Denne creme kan sagtens bruges til andre kager.