- Skal og saft af 1 citron, øko eller usprøjtet
- 60 g mandler
- 175g smør
- 175g sukker
- 2 æg
- 175g mel
- 1 tsk bagepulver
- Glasur
- 200g mascarpone
- 6 spsk flormelis
- 1 citron, øko eller usprøjtet
En dejlig sandkage med masser af citron
Det er en dejlig opskrift på en citronmåne som er frisk og kan bruges som desseret!
Start med at tænde for ovnen på 200 grader. Riv og pres citronen. Derefter skal du Blende eller hakke mandlerne meget fint. Smelt smøren, men pas på den ikke brænder på, så hellere fjerne gryden i god tid.
Pisk æg og sukker til en luftig konsistent. Bland mel og bagepulver og vend det hurtigt i den luftige æggesnaps sammen med smør, mandlerne, citronsaft og citronskal.
Hæld dejen i en springform, dia. ca 22cm, og bag den i ca. 35 – 40 min. Afkøl kagen på en rist, sørg for den er kold før du tilsætter cremen, for ellers kan det smelte.
Rør mascarpone og flormelis sammen og smag til med citronskal og saft. Herefter dækker du kagen til med cremen, hellere for meget end for lidt!
Kagen er utrolig nem at lave og tager ingen tid og det er altid muligt at skaffe de forskellige ingredienser da det kan købes i alle supermarkeder – Vi handlede ind i føtex
Her forneden kan du se billedet af den færdige Citronmåne.
Ps. Hvis man øsnker at forstærke smagen af citronen anbefales der at drysse lidt citron skræld på toppen af kagen, det giver lige prikken over i’et.
Jeg håber i kan lide kagen. Personligt er det en af mine favoritter – En rigtig god vinterkage – Bon appétit