- ca 250g tørrede kikærter
- 1 stort bundt persille
- 1 bundt koriander
- 5 hvidløg
- 2 store løg
- 4 æg
- 6 spsk rasp
- 3 spsk citronsaft
- 1/2 tsk chili
- 4 tsk falafel krydderi
- 1 tsk gurkemaje
- 1/2 chaiennepeber
- 1 tsk salt
- olie til stegning rasp eller solsikkeolie
Falafel, en dejlig delikatesse fra det Arabiske køkken
Jeg har altid godt kunne tænke mig at lave falafler. Nu tog jeg mig endelig sammen og det var faktisk nemt nok. Man skal dog planlægge det lidt da kikærterne skal stå i blød natten over. Det står også bag på pakken – Sættes i blød i koldt vand ca. 24 timer.
Jeg lagde mine i blød i mindre end 24 timer, men de var fine, man skal kunne knuse dem med fingrene. Så handler det bare om at alle ingredienserne skal blendes. Min blender er lille, så jeg gjorde det bare over flere gange og rørte det hele sammen tilsidst sammen med krydderier og smagte det til.
Prøv at forme en falafel og se om den holder sig sammen , ellers tilføj en spsk rasp mere. Sæt en gryde over med olie, jeg brugte en mellem stor gryde og ca 1/2 l olie måske lidt mere. Olien skal være godt varm. Jeg havde ca 4 i ad gangen, så passede det med jeg tog en op og en ny i. Hold godt øje med dem da det går rimeligt hurtig. Jeg fik fat i en falafel form som jeg købte for 30 kr. nede ved min etniske fødevarebutik. Man kan også bare bruge en spsk ske.
Spis falaflerne sammen med brød, salat feta og tzatziki. Næste gang vil jeg prøve opskriften med friske grønne bønner.