- 2 æbler
- 1 pære
- 1/2 citron
- 1 lille fløde
- 1/2 tsk vanillie sukker
- 1/2 tsk sukker
- 1 håndfuld mandler
- 1 lille håndfuld hasselnødder
- 10 stk makroner ca
Æble-pære dessert
Virkelig nem dessert. Her kan alle være med også den fattige student og den dårlige kok. : ) Du kan servere den i lige hvad du har lyst til, små glas eller i en stor skål. Jeg synes bare den skal være gennemsigtig så man kan se lagene. Man spiser jo også med øjnene, og igen kan du ligge lagene som du nu vil. Jeg synes godt de må være forskellige.
Fremgangsmåde
Pisk fløden og stil den på køl. Hak nødderne og maconerne og stil det til side, Men frugten må du først rive lig inden du skal servere den. Stil evt. skålene på køl i fryseren. Den skal være helt kold desserten så den bedst.
Pisk fløden sammen med vanilje sukker og sukker stil det på køl til du skal bruge det igen. Hak nødderne rimelig godt og hak makronerne. De skal tilgengæld ikke hakkes så meget.
Riv æblerne i en skål og dette samme med pæren i en anden skål. Pres den halve citron over både æblerne og pæren. Så skal du have lagende i glasset. Jeg gjorde det i følgende rækkefølge med nogen af dem.
– Æble
– Fløde,
– Nødder/makroner
– Pære
– Fløde
– Nødder
Hele ideen med denne dessert er den er frisk i denne årstid nu hvor bærerne koster en formue og ikke rigtig smager af noget.