- 4 Bage kartofler
- 2 Hele kinesiske hvidløg
- Stor håndfuld persille
- En go klat smør
- ½ Pakke bacon skåret i tern
Bagte kartofler med fyld er altså virkelig et hit og burde prøves. Tag nogle store bagekartofler (hjemme hos os spiser vi altid mere når det er disse her vi laver) og pak dem ind i noget sølvpapir og sæt dem i ovnen. Det er jo forskelligt hvor lang tid sådan nogle skal have, da størrelsen jo kan variere noget. Imens de bager i ovnen, steger du nogle små bacon skiver, eller tern på panden.
Mærk efter om kartoflerne er færdige ved at stikke en gaffel eller en kødnål i, og hvis de er bløde og slipper nemt, er de ved at være færdige. Så tager du dem ud af ovnen, laver et kryds i kartoflerne og udhuler hver enkelt kartoffel og lægger fyldet i en skål.
Pres hvidløg samt hak noget persille fint, bland det sammen med noget smør og kartoflerne.
Lav en kartoffelmos ud af det, og vend til sidst baconen i.
Når det er gjort tager du alt fyldet og fordeler det ud i hver enkelt kartoffel igen, sæt dem evt. i ovnen en 10-15 min igen. Dette kan dog undlades, da kartoflerne jo er bagte. 🙂 Det smager altså hammer godt, og er super lækker til en bøf eller kylling.
Go fornøjelse 🙂
Ps. disse kartofler passer rigtig godt til vores Svinemørbrad med bacon og pikantost