- 1 stort flutes (Til 4 personer)
- 4 stk. kyllingebryst
- 300 g kartofler
- Blomkålshoved, stort (Ca. 750 g)
- Salt
- Peber
- Cremefraiche 1-2 dl.
- Purløg
- 1 pakke bacon i tern.
Prøv denne lækre Grillet kylling, blomkålspuré, kartofler og dertil baconknas med purløg.
Normalt er blomkål ikke min favorit ingrediens i mad retter, men her udgør den nærmest en lækker og cremet “sovs” – Samtidig er det kalorielet. 🙂
Bacontern sættes over ved lav varme på en pande og skal stort set bare passe sig selv mens vi ordner de andre ting. Den er færdig når den er stegt sprød.
Til vores blomkålspuré, skal vi først have rengjort blomkålen og brækket det over til små buketter. Dette skal koges i letsaltet vand til det er mørt.
Kom den i en skål / blender, og blend det indtil de har en blød og cremet konsistens. Herefter skal der tilsættes cremefraiche, salt og peber.
Det er vigtigt du her smager det til løbende, indtil du rammer den perfekt smag for dig. 🙂 Brug evt. friskkværnet peber for at give lidt “spil” i puréen, så den ikke blot er helt hvid.
Kartoflerne sættes over kog med lidt salt.
Det er nu tid til at gå grillet kyllingebrysterne. Pensel det evt. med lidt olie først og giv det en omgang salt og peber – Så sidder det ikke så nemt fast på grillen.
Når det er færdig grillet skal kyllingen skæres i skiver og ligges pænt på tallerknen. Tilføj en portion blomkålspuré og en enkelt eller to kartofler. Vask purløg og klip den i korte stave (ca. 1.5 cm) bland det i baconknasen og drys kylling og puréen med det.