- olie
- 2 løg
- 2 spsk grøn carrypasta, rød carrypasta eller penang currypasta
- 4 dl kokosmælk
- 2 spsk græsk youghurt
- 1 hønsebouillon
- 4 kaffirlimeblade
- 1 stilk citrongræs
- 500g kylling
- 1 spsk fiskesauce
- 2 spsk soja
- 1 tsk rørsukker eller alm sukker
- 50 g usaltet jordnødder, ristedet og hakkedet
- halv agurk skrællet, uden kerner og i tynde skiver
Grøn karrypasta med kylling
Varm olien op og svits løgen i ca et minut. Tilsæt currypastaen steg i 1-2 min. Tilsæt kokosmælk, græsk youghurt og bouillon samt kaffirlimeblade og citrongræs og lad det småkoge i et par minuttter.
Tilsæt kylling og bring det langsomt i kog, lad det småkoge i ca 10 minutter, til kyllingen er mør. Rør fiskesauce, soja og sukker lad det koge ydeligere i 2 min. Tilsæt jordnødder og agurk og kog vidre i 30 sek. og savere straks, da agurken kan blive blød.
Tips : Nogle svitesede grøntsager evet bønner ville være godt her i. Vi spistede retten med bulgur synes måske ris er bedre.
Vi valgte at bruge grøn karrypasta som gjorde retten lidt stærk, hvis man ønkser retten skal være lidt mere mild, kan der anbefales lidt mere kokusmæl eller mindre karrypasta. Prøv endelig retten med rød karrypasta, det er noget vi har tænkt os at gøre næste gang. Hvis du ikke kan finde en grøn/rød karrypasta så vil jeg anbefale dig at købe det herinde