Endnu en snapse opskrift denne gang på hasselnøddesnaps – Ret simpelt og ret godt 🙂
Hasselnøddesnapsen laves af 5-6 grønne hasselnødder – De skal altså plukkes før de bliver modne, før skallen bliver alt for hård.
De flækkes, puttes i en bøtte og overhældes med vodka – Der må gerne være noget luft i bøtten så det kan ånde.
Hver 14 dag løfter jeg låget og ryster det hele lidt så det blandes og der tilføjes nyt luft.
Det skal trække i 1-2 måneder før det er klar!
Når det er klar får det en flot gylden farve. I sådan en portion kan der typisk blive 2-4 flaske hasselnøddesnaps.
Når det har trukket skal det altså blandes op igen og ca. trække 14 dage før det er “blandet” ordentligt.
Er det stadig for stærkt så skal det fortyndes yderligere. 🙂
UPS … vi glemte vist lidt info i denne opskrift 🙂
Det skal siges at det er ‘helflasker’ jeg regner i, altså en normal dansk flaske sprit på 750 ml.
Det med hvor meget af essensen der skal blandes i, bliver man nød til at forsøge sig selv med … Alt efter hvor længe den har trukket og hvor meget smag der lige er i netop disse hasselnødder – Så lad være med at blande det for stærkt, prøv dig lidt frem – Der bør kunne blive til op til 4 hele flasker sprit – Altså tager du 1/4 af essensen og blander sammen med 750 ml sprit – Men prøv dig frem det smager ikke godt hvis det bliver for intenst så må du blande mere vodka i. 🙂
En god ide er også at filtrere det når du blander det så du får nødderester væk – Bare rolig den flotte gyldne farve hænger skam ved.
God fornøjelse !