- 100g havregryn
- 2 spsk kakao pulver
- 75g smør
- 50g reven chokolade 70 %
- 80 g sukker
- 1 tsk vanilje sukker
- Krymmel:
- flormelis eller kokosmel
Havregrynskugler med revet chokolade
Havregrynskugler er ikke kun for børn. Jeg må sige jeg har fået en stor kærlighed for dem. De er så nemme at lave og ingredienserne har man næsten altid stående i skabet. Denne version med reven chokolade gør dem blot ekstra lækre. Jeg har lavet dem en del gange nu, de første jeg lavede var der lidt for meget smør i. Men nu sidder opskriften lige i skabet. Start med at blande de tørre ingredienser sammen – Havregryn, sukker, vaniljesukker, kakao pulver og revet chokolade. Kom derefter smørret i og rør til det samler sig. Stil derefter skålen i køleskabet i 30 minutters tid og herefter formes dejen til små kugler og til sidst trilles kuglerne i flormelis. Jeg synes de skal være kolde når de serveres, så i køleskabet med dem.
Ps. De er bare for lækre 🙂