- 1.5 - 2 kg oksefilet
- Salt
- Peber
- Rosmarin
- Evt.
- Hvidløg ved siden af.
Følger du denne opskrift på oksefilet i ovn – Vil du med stor garanti få et stykke saftigt og rosastegt kød med sprøde svær ovenpå.
Faktisk er det ret simpelt – Men det smager jo helt sindssygt (Undskyld sproget) godt 🙂
Start med at pudse stegen af for fedt / sener på undersiden. Herefter ridser du stegen i fedtet (tern) – Kun i fedtet ikke helt ned i kødet.
Giv nu stegen en god omgang salt, peber og evt. rosmarin. Du kan evt. allerede nu ligge nogle hvidløg ved siden af stegen – Når de er færdige kommer de ud helt karamelliserede og lækre – De smager rigtig godt oven på et stykke kød eller sammen med kartofler.
Tænd din ovn på 250 grader og når den er varmet op stiller du stegen ind i 10 minutter ved 250 grader – Herefter skruer du ovnen ned på 160 grader resten af tiden (Ca 1 time mere – Brug et stegetermometer!).
Brug et stegetermometer og sørg for at placere det midt i din steg.
Alt efter hvordan du ønsker din oksefilet kan du bruge følgende temperaturer
Meget rød 48°C
Rødt 54°C – Anbefales
Medium rødt 57°C – Anbefales
Medium 62°C
Medium gennemstegt °65C
Gennemstegt 72°C
Når stegen opnår den ønskede temperatur tager du den ud og lader den hvile i ca. 15 minutter – Denne del er ekstrem vigtigt da det sørger for at stegen sætter sig lidt og beholder alt det dejlige saft når den skæres ud – Skær stegen ud på tværs af muskelfibrene for at få det bedste resultat.