- 1/2 l fløde
- 1 sps sukker
- 1 tsk vaniliesukker
- 1 bæger pastoureserede æggeblommer
- 2 tsk sukker
- 1 banan
- 125g hindbær
- 125g blåbær
- 1 æble
En lækker frugtsalat med råcreme
Frugtsalat eller også kaldet abemad. Faktisk en meget undervurderet dessert. Det er et must, at denne dessert er rigtig kold. Jeg opbevare frugten samt cremen på køl i nogen timer inden det skal spises.
Man kan sagtens lave det hele klart og smide det i køleskabet men bland ikke det sammen før du skal servere det. Cremen er mere luftig hvis den først bliver blandet sammen lige inden du skal servere den for gæsterne. Hvis du vil skære frugten ud på forhånd, så kom lidt citron over så bliver det ikke brunt.
Hak evt. en god mørk chokolade i – Gerne 70% det smager bedst efter min mening. Jeg servere altid frugt og råcremen i hver deres skål, så kan folk selv bestemme hvor meget frugt og råcreme de vil have.
Fremgangsmåde
Pisk fløden sammen med vaniljesukker og en spsk. sukker. Derefter pisker du æggeblomme sammen med to spsk. sukker indtil den den er hvid og luftig. Stil det på køl og vend de to ting sammen lige inden servering. Tag frugterne ud af køleskabet 0g skær dem ud i den størrelse man ønsker. Lige inden servering blander du det hele sammen enten med frugten eller frugten ved siden af.