- 4 dl mælk
- 50g gær
- 2 æg
- 200g margarine
- 2 stk gulerod reven
- 2 dl multikerner
- 1 tsk vailiesukker
- 600 - 700g hvedemel
- 1 æg til penseleng
Gulerodsboller – Hjemmelavet med kerner
Start med at smelte margarine i en gryde. Imens tager du en skål og tilsætter mælken og røre gæren ud i mælken.
Tilsæt den lune smeltede margarine og pisk let, efterfølgende tilføjer du æggene og pisker yderligere. Derefter tilsætter reven gulerod, kerner og vaniljesukker.
Tilføj mel lidt efter lidt til du har den rette konsistens, gerne en klistret konsistens. Det må altså gerne klistre lidt på fingrene.
Stil dejen til hævning i 1/2 til 1 hel time.
Form bollerne til ønsket størrelse. Klat dem på en bredepande med bageparpir og lad dem yderliger hæve 20 min. Pensel dem med æg og bag dem i ovnen i 20 min ved 200 grader. Vi fik bollerne til morgenmad og de var super lækre. Man kan bytte vaniliesukkerne ud med 1 tsk salt så bliver det lidt mere en frokost grovbolle.
Hvis du gerne vil gøre bollerne mere grove kan du vælge at tilføje mindre hvedemel men anvende durummel eller rugemel. Jeg har også prøvet at tilføje lidt kerner ovenpå bollerne inden de ryger i ovnen. Næste gang vil jeg prøve at lave chokoladeboller 🙂