- 500 g oksekød
- salt / peber
- 1 æg
- 1 håndfuld pinjekerner
- 2 spsk mel
- 2 spsk tørret timian
- 2 spsk tørret oregano
- 2 dl mælk
- Tomatsovs:
- - 1 rød peberfrugt
- - 2 forårsløg
- - 2 rosmarinkviste eller - 1 tsk tørret rosmarin
- - 2 timiankviste eller 2 tsk tørret timian
- - 2 skalotteløg eller et alm løg
- - 4 fed hvidløg
- - lidt olie
- - 1 bund basilikum
- - 1 dåse hakkede
- - tomat af god kvalitet
- - 1 spsk tomatpure
- - salt og peber
- Tilbehør:
- - pasta evt parmesan
Italienske kødboller
Italienske kødboller – En dejlig nem ret og ved hvert bid kan man drømme sig ned til varmen i Italien.
Start med, at lave farsen til bollerne, rør farsen sammen med æg, salt, peber, timian, oregano og hakkede pinjekerner, rør til sidst mel og mælk i så farsen er jævn og ensartet.
Form bollerne ca. 1 spsk fuld størrelse læg dem i et ildfast fad med lidt olie og bag dem i en forvarmet oven på 200 grader i 15- 20 min. Mens bollerne er i oven skal tomatsovsen laves. Hak alle grøntsagerne, rød peber, forårsløg, skalotteløg og hvidløg. Svits det på en pande med olie i ca. 3 min. Kom en dåse hakkede tomater over + rosmarinkviste og timiankviste og lad det små simre 5 – 10 min.
Tilføj tomatpure og basilikum blade og lad det små simre igen. Tag kødbollerne ud af ovnen og læg dem oven i tomatsovsen så bollerne kan trække smag . Spis de italienske kødboller med frisk pasta eller ris. For at gøre retten ekstra lækker så tilføj parmesanost.