60 småkager Servings ~ 45 minutes
  • 125 g sukker
  • 175 g margarine
  • 250 g mel
  • 1 knsp. hjortetaksalt
  • 120 g hakkede mandler
  • Sukker / kanel som drys
  • Æg til at pensle dem med
Opskrift:

Hjemmelavede jødekager – En klassisk julesmåkage!

Før du starter er det en god ide at få margarinen ud af køleskabet i god tid – Den skal være blød ellers skal du bruge alt for lang tid på at lave disse herlige småkager 🙂
Start med at blande sukker, margarine, mel og hjortetakssalt sammen i en skål og rør det sammen og brug fingrene til at ælte det sammen.Jeg tager det som regel ud på bordet for at få det æltet helt sammen. Du skal ælte det indtil det har en lignende fast masse – en flot dej. I starten vil det smuldre meget, men efterhånden som du får arbejdet lidt varme ind i det, bliver det nemmere at arbejde med og samler sig.
Når massen har samlet sig skal den stilles i køleskabet i ca. 1½ time til den har sat sig.

Jødekage dejen er rullet i pølser - Klar til at blive skåret

Jødekage dejen er rullet i pølser – Klar til at blive skåret

Tag dejen ud af køleskabet og rul den i pølser – der skal have en diameter som en småkage.
Find en skarp kniv frem og skær det ud i småkager.

Dejen skæres ud i fine skiver jødekager

Dejen skæres ud i fine skiver

Herefter ligges de på en plade med bagepapir og pensles med æg.
Du drysser nu kanel og sukkerblandingen ud over samt hakkede mandler.

Jødekagerne pensles med æg og drysses med kanel/sukker samt hakkede mandler.

Jødekagerne pensles med æg og drysses med kanel/sukker samt hakkede mandler.

De færdige jødekager

De færdige jødekager

Jødekagerne skal bages ved 175 grader i ca. 12 minutter.
Sørg for at holde øje med dem, da det kan gå hurtigt lige pludselig.
Husk de skal afkøles helt før du putter dem i poser eller dåser – Ellers risikere du de bliver bløde. 🙂