2 - 4 Servings ~ 45 minutes
  • 1/2 bouillonterning
  • 450g jordskokker
  • 300g kartoffel
  • 2-3 dl 38% piskefløde
  • salt peber og muskat-nød efter smag
  • 1 pakke bacon og grønt til pynt
Opskrift:

Min dansklære, Marianne, fortalte at hun havde smagt den mest fantastiske jordskokke suppe – Hvilket har givet mig lyst til at dele min opskrift på jordskokke-suppe med jer : )

Start med, at skrælle dine jordskokker samt kartofler. Kartoflerne er til, at give suppen stivelse – Det får ikke den samme konsistens, hvis man undlader dem.
Skær jordskokker og kartofler i mindre stykker, kom det i en gryde og hæld vand over – Kun lige så rodfrugterne er dækket – Kom 1/2 grøntsagsbouillon i og kog det ca. 15 – 20 min, eller til de er møre.

Tag det af varmen. I gryden blender du det med med en stagblender i godt 3 min ca. Suppen skal være fin og glat. Kom derefter suppen tilbage på blusset og tilsæt 3 dl piskefløde. Kog suppen op under omrøring. Smag herefter suppen til med muskatnød, salt og peber.

Steg bacon sprødt på en pande, som drysses over suppen. Hak evt. lidt grønt, eksempelvis persille, som pynt.

skrællede jordskokker

skrællede jordskokker

Skrællede kartoffel

Skrællede kartoffel

Rodfrugter i vand med bouillonterning

Rodfrugter i vand med bouillonterning

Færdig kogte rodfrugter

Færdig kogte rodfrugter

Brug stavblender til at blende rodfrugterne

Brug stavblender til at blende rodfrugterne

piske-fløde i de blendende rodfrugter

piske-fløde i de blendende rodfrugter

den færdige suppe toppet med bacon og grønt

den færdige suppe toppet med bacon og grønt