- 1 sprængt kamsteg
- 2-3 spsk. mel
- ½ l fløde
- Kartoffelvand
- Bouillon (Klar)
- Kulør
- Salt
- Peber
Når der skal gøres lidt ekstra ud af det, f.eks. i julehøjtiden, køber jeg altid en sprængt kamsteg ved slagteren. En kamsteg er versionen hvor der ikke er så meget fedt i, bare rolig der er stadig masser af sprøde svær på denne. 🙂
Vælger du den sprængte version får du også en med mere smag.
Start med at lægge flæskestegen i et fad og hæld vand ved – Det er vigtigt du holder øje under stegningen, at vandet ikke forsvinder helt, i så fald skal du straks fylde mere på.
Den skal have 2 timer ved 200 grader og den får bare lov at ligge, jeg hverken vender den eller noget mens den er i ovnen. Da stegen allerede er sprængt, finder jeg det ikke nødvendigt at give den yderligere salt.
Sæt evt. kartofler over når der ca. er 25 minutter tilbage af stegens stegetid.
Når stegen er færdig, gemmer du det væde der er tilbage fra stegen og hælder det i en gryde. Dæk overfladen med mel, det vil langsomt synke ned i fedtstoffet og på denne måde undgår du at få klumper i din sovs!
Herefter sætter du det over kog og tilsætter kartoffelvand og fløde indtil sovsen har den ønskede tykkelse.
Husk at smage det til undervejs indtil du rammer netop den smag du ønsker – Rammer du den ikke så smag det til med en klar bouillon, salt samt peber.
Til sidst tilsætter du kulør indtil du har en flot brun farve.
Når jeg laver denne version er der garanti sprøde svær 🙂
Ps. hvis du kommer ud i problemer med sværene ikke er sprøde, så kan du evt. kort før stegen er færdig skære dem af og stegen og ligge dem ind i ovnen (højt oppe) og sætte den på grill – Så rejser de sig i løbet af få minutter 🙂