- 500g svinekød
- 1 æg
- 1/2 dl mælk
- 2 dl hakkede sommer hvidkål
- 1 løg
- 4-6 spsk mel
- urtesalt eller alm salt og peber
- 25g smør
- 1/4 fløde
- 5 dl sødmælk
- 2 l vand
- ca et halvt sommer hvidkål
- urtesalt eller alm salt peber
- kartofler
Kål frikadeller og stuvet sommer hvidkål – En god klassiker med et tvist.
Tænkte hvorfor ikke komme kål i farsen og resultatet blev faktisk rigtig godt og fordelen ved en sommer hvidkål er at kålen er blødere i teksturen end alm hvidkål så det blev rigtig lækkert i dellerne – Så prøv det 🙂
Start med farsen:
Kom sommer hvidkålen og løg i en foodprocessor blend det til det er fint. Kom det i farsen sammen med æg, salt, peber, møæl og mel, rør godt og mærk om det skal have lidt ekstra mel. Man skal kunne forme bollerne i hånden uden det klister for meget fast i hånden. Steg dellerne på en pande med margarine på alle sider og kanter. Mens dellerne steger skal den stuvet hvidkål laves. Hak ca. halvdelen af sommer hvidkålen og kog det i ca. 10 min. hæld vandet fra og lad kålen dryppe af i en si. Kom smør, fløde og mælk i en gryde og bring det i kog under omrøring. Tilsæt kålen, salt og peber.
Lad det små koge i et pr. minutter og smag til. Tilføj evt. lidt mel jævning eller maizena til du opnår den rette kondistens. Spis retten med kartofler.