- 500g oksekød
- 2 gulerødder
- 2 løg
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl vand
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1/2 timian
- Salt og peber efter smag
- 1/2 grøntsags bouillon
- 6 store bagekartofler
- 1 morney sauce
- Reven mozzarella ost
- 1 tsk løg pulver
- 1 håndfuld frisk Basilikum til pynt
Hvem siger at lasagne altid skal være med lasagneplader?
Kartoffellasagne er en ret jeg har fået ved min onkel og moster da jeg var barn. Hver gang jeg var på besøg ønskede jeg denne ret. Nu vil jeg selv prøve at lave retten.
Start med at svitse løg og kød i lidt olie. Skræl gulerødderne, riv dem i kødet og svits dem med. Kom derefter hakkede tomater i sammen med lidt vand.
Tilføj efterfølgende oregano, basilikum, timian, salt, peber, løg pulver, hvidløg og grøntsags bouillon – Lad det hele stå og simre i 10- 15 min. Smag til om det mangler ekstra krydderi. Skræl kartoflerne og skær dem ud i ca. halv cm tykkelse (Brug evt. et mandolin jern det er meget hurtigt og de bliver ens størrelse).
Jeg tog en mellem stor bradepande. Start med et lag kødsovs, efterfølgende mornay sauce og så kartofler. Forsæt samme proces til der ikke kan være mere i bradepanden – Dog skal du slutte af med kødsovsen.
Bag det hele i ovnen på 200 grader i 40 min. Derefter tager du lasagnen ud og kommer ost på og putter den i ovnen igen på 225g i 10 – 15 min. Pynt med frisk basilikum. Spis kartoffel lasagnen sammen med en go salat eller evt. et godt stykke hvidløgs flytes.