4 Servings ~ 2 hours
  • 500 g hakket oksefars
  • Lidt revet muskat nød
  • 2 æg
  • 2 dl rasp ca-
  • 1 kg tomat (Eller hakkede tomater på ds)
  • Mælk
  • Parmesan (Efter behov)
  • 1-2 store løg
  • Lyst brød
  • Olie
Opskrift:

Kødboller i tomat

Personligt er denne en af mine favoritter, især når den er lavet med friske og velsmagende sommertomater – Er årstiden ikke til det kan den dog sagtens laves med tomater på dåse spædet op med tomat pure.
Lad os få startet på opskriften – Denne ret kræver nemlig lidt tid 🙂

Vi starter med at lave tomatsovsen, denne skal nemlig stå og koge ind, i op til en time hvis du har god tid, hvis du har travlt kan du godt nøjes med lidt ekstra blus på i en god tykbundet gryde, så det ikke brænder på.
Hak løget i fine tern og start med at svitse det af i olivenolie til det bliver gennemsigtigt.
Tilsæt tomaterne som lige skal en tur på en blender først eller en stavblender hvis du ejer sådan en.

OBS: I denne version har vi hverken brugt chili eller hvidløg, men vil du have f.eks. chili kan du evt. blende det i med tomaten synes jeg giver en herlig effekt.
Skal du have hvidløg i så lader du bare den følge de normale løg.
Lad sovsen koge i 30-60 minutter, den må gerne koge ind så det bliver en dejlig tyk sovs med en god og intens smag.

Tomater i blenderen

Tomater i blenderen

Blendet tomater

Blendet tomater

Tomatsovsen koger ind

Tomatsovsen koger ind

Imens vi venter på sovsen starter vi på kødbollerne.
Tag en skål og lig brødet i – Her er det kun det rene lyse brød der skal bruges så væk med skorper / kanter – 60 g rent lyst brød, herligt ikke? Brødet overhældes med mælk, så det er dækket.
Når det er godt vådt hælder du mælken fra og klemmer brødet så du får det meste af mælken ud igen.
Bland nu brødet, kødet, det revet parmesan, lidt muskat nød der er revet,  æg og rasp i. Bland det godt sammen med fingrene eller en røremaskine hvis du ejer sådan en 🙂

Ingredienser - Kødboller i tomat

Ingredienser – Kødboller i tomat

(Ps. Husk Madtanternes konkurrence, tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind en Kenwood køkkenmaskine den 15. december 2013! – Tilmeld dig på forsiden hvis du vil være med.)

Spæd til med rasp indtil du har en masse der kun er lidt klistret – Den skal have en konsistens så du kan forme små fine boller uden de går i stykker.
Find et fad og begynd at forme bollerne, her synes jeg det er værd at sætte tempoet ned og lave nogle små fine 2-3 cm boller, så bliver de altså bedst.

Kødboller til kødboller i tomat

Kødboller til kødboller i tomat

Der bliver mange af sådan en portion ...

Der bliver mange af sådan en portion …

Når tomat sovsen er kogt godt ind skal bollerne her i – Kødet vil afgive lidt væske så sovsen bliver tyndere, men her skal det igen have 30-60 min alt efter temperament.

Når retten har kogt de 30-60 minutter den klar.
Italienere spiser denne ret som en hovedret med enten kartofler eller brød til, os danskere og amerikanere kender nok mere versionen med pasta – Det er som regel også denne vi vælger 🙂

Server med pasta, brød eller kartofler og gerne parmesan på toppen af sovsen.