- 4 kyllingefileter
- 1-2 æg
- 1-2 tsk karry
- 50 g mandler
- 1-2 spsk rørsukker
- 1 spsk rugmel
- salt
- peber
- Salat:
- Spinatblade
- tomater
- agurk
- Marinade:
- ½- 1 lille kinesisk hvidløg
- Beauvais ketchup
- Oliven olie
- ½ citron
- Texas krydderi
Kylling fra Bali
Denne opskrift er en opskrift jeg har fået af en bekendt fra Bali af, og da jeg læste opskriften må jeg indrømme at jeg syntes det lød som en lidt mærkelig sammensætning af ingredienser og så kylling. Men jeg prøvede at lave retten, og syntes faktisk rigtig godt om den.
Fremgangsmåde
Start med at piske 1-2 æg sammen med en gaffel, vend derefter dine kyllingefileter i æggen, så hænger marinaden også bedre ved.
Hak mandlerne i fine stykker (ikke for små) tag karry, rørsukker, rugmel, salt og peber og bland det sammen i en skål. Tag en kyllingefilet en af gangen, og vend den godt i marinade blandingen. Læg dem i et ildfast fad og stil den i ovnen ved 180 grader i ca 45 minutter – Stik i dem med en gaffel når de er ved at være færdige. Væsken der kommer ud skal være helt klar og ikke rød.
Lav en simpel men lækker salat til, vi fik en salat med tomater, agurk og spinatblade til, men så lavede jeg en rigtig lækker marinade til, som jeg ofte bruger i mine salater, bare for at give den lidt ekstra, og for dem der syntes salat er kedeligt, skulle de prøve denne marinade 😉
Hæld noget olie i en skål og tilsæt noget ketchup (beauvais), tag et hvidløg og en halv citron og pres det ned i skålen, og til sidst tilsæt noget Texas krydderi.
Vær forsigtig med ikke at tage for meget af de forskellige ingredienser i, så hellere smage til hen af vejen. Hæld marinaden ud over salaten og vend salaten godt.
Snyd ikke dig selv for denne lækre opskrift, kylling fra Bali 🙂