- 50g Frisk koriander
- 60g Frisk spinat
- 30g frisk mynte blade
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk ingefærpasta eller frisk
- 4 hvidløg
- 1 stor grøn chili
- olie
- 2 løg
- 500g kylling
- 3 spk fed græsk yoghurt
- 2 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk sukker
- salt
- Friskkogt basmatiris
Kylling i grøn chilli, mynte og koriander
Start med at lave en pasta af koriander, spinat, ingefær, hvidløg, mynte, citronsaft og tilføj 1/2 tsk salt.
Put det hele i en blender og blend det godt og tilsæt lidt vand efter behov. Når du er færdig stil den grønne pasta til side.
Smid olien i en gryde og varm den op, tilsæt dit hakkede løg og svits dem i ca. 3-6 min ( husk de må ikke blive brune ) vi valgte at tilføje lidt friske grønne bønner til retten, dog er dette ikke et must. Husk at røre rundt i gryden jævnligt. Smid kyllinge stykkerne i gryden og lynsteg dem ved højt varme ( 2-5min) så de får en lys/hvid farve. Tilsæt gurkemeje, sukker samt salt og smag det til. Kan godt være at der skal lidt ekstra gurkemeje i retten. Tilføj halvdelen af yoghurten og rør godt rundt i retten og skrue ned for varmen.
Nu skal retten stå og koge yderligere i 5 min før du tilsætter resten af yoghurten. Rør godt rundt i retten og tilføj dit grønne pasta til retten. Nu skal retten stå og simre i ca. 5 min under en konstant omrøring.
Vi valgte at lave ris til retten men retten kan også spises med brød.
Ps. Personligt elsker jeg koriander, så vil anbefale at tilføje lidt ekstra 🙂
Alle ingredienser kan købes i føtex