- 600 g kylling fileter/fars
- 2 små løg
- 3 spsk mel
- ½ dl mælk
- 1 æg
- salt
- peber
- Karry sovs:
- 3 tsk karry
- margarine
- 1 dl kokosmælk
- 100 g gulerødder ca
- 100 g porrer ca
- Tilbehør:
- Vilde ris
Kyllingeboller i karry
Jeg har længe godt kunne tænke mig at prøve at lave min egen kyllingefars, så var det at vi investerede i en Kenwood køkkenmaskine der kan røre, hakke og blende. Det første vi skulle prøve at lave var selvfølgelig kyllingefars. Så derfor blev det til kyllingeboller i karry. Opskriften har jeg fået af min bror og svigerinde, som altid skal være super sunde, og derfor er der gulerødder og porre i karrysovsen, og det gør den bestemt ikke dårligere. 🙂 Vil man tage det sidste skridt kan man evt. lave den med vilde ris, men her lavede vi en ret med 90% normale ris og lidt vilde ris vi havde til overs. 🙂
Kyllingeboller
Vi startede med at hakke 600 gr. kyllingefileter samt de 2 små løg. Så blev mel og æg tilsat samt salt og peber. Det hele røres sammen til en klistret fars.
En gryde med vand bringes i kog, form bollerne en efter en og put dem i gryden. Det er vigtigt du kun koger 1 lag boller af gangen, så du er sikker på alle bliver gennemkogte. Vi gav bollerne ca. 10 minutter for at være sikre.
Tjek evt. bagefter, at bollerne ikke er rå inden i. Kyllingebollerne er nu klar, så lad os arbejde på karrysovsen.
Husk du ikke skal hælde vandet ud du har kogt bollerne i, det skal bruges i karrysovsen.
Tip: Når bollerne koges kan der evt. tilsættes en kyllingebouillon eller fond. Så giver du mere smag til sovsen senere hen.
Karrysovs
Skal du servere det hele på en gang, er det nok nu du skal sætte dine ris over 🙂
Start med at varme en gryde op og tilsæt ca. 80 gr. margarine. Når margarinen er smeltet tilsætter du karryen (Karry kan variere meget i smagen, så derfor skal du være påpasselig med hvor meget der tilsættes) under omrøring.
For at en karrysovs får den rigtige smag, er det vigtigt at karryen bliver “brænd af” – Dog ikke så meget, at det rent faktisk bliver sort. 🙂
Der tilsættes nu lidt af melen under omrøring så man får lavet en boldt. Der tilsættes så skiftevis vandet fra kødbollerne og melet. Når den ønskede konsistens er ved at være der tilsættes ca. 1 dl kokosmælk.
Få minutter før du vil servere sovsen tilsættes hakkede gulerødder samt porre der er snittet fint. Der kan evt. også tilsættes hakket løg til sovsen eller blendet æbler, det giver en dejlig tyk og cremet sovs.
Kyllingebollerne tilsættes sovsen og varmes kort igennem, server med ris og lidt grønt som pynt.