- Laksefars:
- 7 rødtungefileter
- 200 g fersk laks
- 50 g røget laks
- 1 æg
- 2 dl piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
- Limesauce:
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. dijonsennep
- 1/2 l piskefløde
- 7-9 kefir limeblade
- Saften af 2 limefrugter
- Evt. lidt gurkemeje
- Tilbehør:
- 1/2 spsk. olivenolie
- 2 courgetter
- 2 spsk. sesamfrø
- Kartofler
Laksefarseret rødtungefilet med limesauce
Hvis du er til fisk, skulle du tage at prøve denne spændende ret. Den er super frisk og lækker og med masser af smag.
Sæt ovnen på 200 g alm. ovn.
Laks og den røgede laks groft hakkes, og der tilsættes salt.
Æg, lidt peber og fløde piskes sammen i en skål, og tilsættes fiskefarsen til den har en luftig fars.
Rødtungefileterne lægges i en smurt bradepande, og der smøres et lag laksefars på. Fortsæt som var det en lasagne, til der ikke er flere rødtungefileter eller fiskefars tilbage. Fisken bages i ovnen i ca. 15 min. men vær opmærksom på at fisken ikke må blive tør.
Limesaucen lavede vi ved smelte smør i en lille gryde, dijonsennep blev tilsat og stegt i smørret. Piskefløde, limeblade, saften af limefrugt og kefir blev tilsat. Limesaucen simrede ved svag varme i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
Hvis du vil have den flotte gule farve kan du jo tilføje noget gurkemeje.
Tomaterne blev bagt i ovnen på 200 g alm. ovn i ca 10 min.
Som tilbehør lavede vi nogle fine lange tynde strimler ud af en courgette. Vi flækkede den først og fjernede kernerne med en ske. Courgette strimlerne blev stegt på panden med noget olivenolie, og der blev tilsat sesamfrø. Krydr ved bordet med salt og peber, som du bedst kan lide det.
Serveres med kartofler